Add to cart
accountHerbestelling plaatsen

Valblok met reddingslijn TURBOLITE - 1,80m

€ 203,82 € 168,45
in voorraad
More Information
ArtikelcodeMET-60231 - 1018014-1055
Lengte3.5 + 0.5 m
Materiaal bandPolyester (PES)
KleurvastheidNiet gegarandeerd
in voorraad
Beschrijving

Het beste alternatief voor schokdempende vanglijnen

Dit compacte en lichtgewicht TURBOLITE valblok weegt slechts 0,86 kg en is het perfecte alternatief voor een schokdempende vanglijn. De klassieke vanglijn heeft een vrije valhoogte van 2,50 meter (valfactor 0) terwijl het TURBOLITE valblok slechts 1,80 meter nodig heeft (bruikbaar bij valfactor 2*). Al na enkele centimeters treedt het remsysteem van deze automatisch oprollende reddingslijn in werking, wat de valkrachten tot een minimum beperkt.

De nylon behuizing is schokbestendig en dankzij de ingebouwde wartel gaat de reddingslijn niet draaien bij gebruik. Bovendien heeft deze reddingslijn een geïntegreerde valindicator die toont wanneer het apparaat uit dienst moet worden genomen. Jaarlijkse hercertificering in de fabriek is niet nodig. De CE-norm vereist inspectie door een getrainde, competente persoon die de reparatiegids van Miller volgt (conform EN 360)

Dit specifieke model kan in de 2 richtingen worden gebruikt. De schuurbestendige weefselband (vectran/polyester)  heeft een Twistlocksluiting. De oprollerzijde is voorzien van een steigerhaak (65 mm). 

* Geclassificeerd voor een gebruiker van 100 kg bij valfactor 2 (140 kg bij valfactoren 0 en 1).

Levering

Als u vóór 11 uur een voorraadartikel bestelt en betaalt, worden uw goederen dezelfde dag nog verzonden indien het product in voorraad is (de betalingen via overschrijving komen slechts enkele dagen later in ons systeem - u kan ons wel steeds een betaalbewijs sturen). U kunt op 2 à 3 werkdagen rekenen voor leveringen in Nederland en op 1 à 2 werkdagen voor leveringen in België.

Opgepast! Voor bestellingen die maatwerk en voorraadartikelen combineren, is de leveringstermijn voor maatwerk van toepassing. We versturen namelijk alles samen, zodat u geen dubbele verzendkosten hoeft te betalen.

Download specificaties