Add to cart
accountHerbestelling plaatsen

ANTISLIPMATTEN

Waarvoor worden antislipmatten gebruikt?

Antislipmatten, antislipstroken en antisliptegels worden gebruikt om het schuiven van lading op laadvloer en het schuiven van ladingen onderling te verhinderen.
Antislipmatten maken deel uit van de standaard uitrusting voor ladingzekering en professioneel transport (weg-, spoor-, lucht- en zeevervoer).

Het gebruik van antislipmatten verhoogt de veiligheid, bespaart kostbare laadtijd en reduceert het aantal zekeringsmiddelen. Om de antislipwerking te optimaliseren hou je de contactoppervlakken (lading én laadvloer) vetvrij en schoon.

Ontdek ons assortiment antislipmatten

Welke voordelen heeft een antislipmat?

Een antislipmat verhoogt de veiligheid:
De wrijving tussen lading en laadvloer speelt een grote rol in het veilig zekeren van ladingen. Met een antislipmat verhoog je aanzienlijk de wrijvingscoëfficiënt tussen beide waardoor de uitwaartse krachten op de lading tijdens transport aanzienlijk worden beperkt.

Een antislipmat bespaart geld:
Een antislipmat vermindert de totale voorspankracht die nodig is om een lading vast te sjorren. Dit betekent dat je minder zekeringsmiddelen nodig hebt om de vracht te zekeren. Een antislipmat is een kleine investering voor een maximaal resultaat.

Een antislipmat bespaart tijd:
Een antislipmat is in geen tijd uitgerold en bijgesneden. Doordat het aantal zekeringsmiddelen kan worden beperkt is ook de kostbare laadtijd veel korter.

Ontdek ons gamma antislipmatten

Hoe bereken ik het aantal sjorbanden (met en zonder antislipmat)?

Bij transport werken grote krachten op de lading, en dan vooral bij het remmen. Maar liefst 80% van het gewicht van de lading wil tijdens het remmen naar voren. 50% van het gewicht wil uitbreken naar links, rechts en achter. Een antislipmat (met wrijvingscoëfficiënt van minimum 0,6 μ) heeft een aanzienlijk effect op de inwerking van deze krachten.

Een voorbeeld op basis van een lading van 8000 kg (zwaartepunt in het midden van de lading)

Metaal op hout
80% van 8000 kg                                  6400
0,4 μ (wrijvingscoëfficiënt) x 8000 kg    3200
Totaal op te vangen krachten:               3200

   Aantal sjorbanden nodig*:
   3200: 320 = 10 sjorbanden

* Om het aantal sjorbanden te kennen, deel je de totaal op te vangen krachten door de voorspankracht (Stf) van de sjorband.

Metaal op antislipmat
80% van 8000 kg                                  6400
0,6 μ (wrijvingscoëfficiënt) x 8000 kg    4800
Totaal op te vangen krachten:               1600

   Aantal sjorbanden nodig:
   1600 : 320 = 5 sjorbanden

Ontdek ons assortiment antislipmatten